Leong Leong transforms 1970s Los Angeles ranch house into "suburban sanctuary"

Polycarbonate second storey on LA housing renovation

New York studio Leong Leong has renovated a 1970s ranch house in Los Angeles by including a substantial wall, outside areas and a polycarbonate panel-wrapped 2nd storey.

Completed in LA’s Hancock Park neighbourhood in 2023, the 6,000-sq. foot (558-sq. metre) Inverse Home combines domestic configurations with a spot for institutional programming and social gatherings.

Polycarbonate upper story and rock garden
Leong Leong has accomplished the renovation of a LA ranch-design and style property

Located at the finish of a cul-de-sac, the 13,534-square foot (1,257-square metre) lot was walled off alongside the perimeter, furnishing privacy in one particular of the city’s oldest and most well-preserved neighbourhoods that offers large, tree-lined streets and grand Spanish Revival and English Tudor houses.

Because of to area historic preservation suggestions, the team only renovated 50 for each cent of the present house. The team opted to reoriented the entry all-around the backm revising the suburban typology to link with the Southern California local climate by courtyards, a pool area, and a rock backyard.

Rock garden and wall in Los Angeles home
Historic preservation suggestions constrained the interventions that could be created

“We have been encouraged by the client’s need to rethink cliches of contemporary domesticity and build a household to reside with art but not be saturated by it,” co-founder Dominic Leong informed Dezeen.

“Rather than erasing the DNA of the current ranch-fashion residence, we ended up a lot more interested in reworking it into a suburban, energy-successful sanctuary with unique realms for distinct aspects of their family’s life-style.”

Rock garden seen through kitchen
A steady wall was extra to make a rock garden

The team extra a ongoing wall that inverts the home’s romantic relationship between inside and exterior, outdated and new and public and personal, and the home is meant to be a “serene indoor-out of doors suburban sanctuary for residing with art”.

The wall is angular on the south side of the home with a established of measures foremost up to an entry courtyard. On the north side, the wall varieties a semicircle, dividing the rock yard from the pool.

Leong Leong also added a 2nd level over the kitchen area that retains a devoted playroom, topped with a roof deck that affords views of the skyline. Moreover, the team extra a 24-kilowatt Tesla solar roof array that powers the dwelling, bringing it to a internet-zero electricity composition.

Metal clad central media cube
An aluminium-clad media home sits in the center of the system

“Our tactic was also informed by artists like Dan Graham and Mike Kelly, whose do the job explores how suburban architecture styles our social knowledge and the complexities that underlie its common façade,” the team mentioned.

“We observed that embracing the contradictions amongst historic preservation recommendations, a family’s unconventional life-style, and cutting down environmental impact, was equally gratifying as making an attempt to locate best alignments.”

“In simple fact, the confluence of these elements sparked a kind of alchemy that would make the house sense modern day but also contextual, familiar but also unanticipated.”

Annie Barrett Centered Home LA

Read:

Annie Barrett and Hye-Younger Chung build a “property in just a house” in Los Angeles

The design employs a vernacular substance palette with sand-colored stucco partitions, precast concrete, and a large, translucent polycarbonate next-storey facade. The team also played with off-the-shelf goods in a variety of takes advantage of.

For illustration, ceramic tiles in a tender peach hue distribute throughout the ground, transitioning in the kitchen to Forbo, a rubberized flooring substance that wraps up the stairs and across the counters, backsplash, and partitions of the kid’s rooms.

The products were intended to alternate between “austerity and softness”

“The substance exemplifies the Hancock Park House’s participate in between austerity and softness,” Leong stated.

Wrapped in anodized aluminium extrusions, a media space floats like an object in the centre of the approach, doubling as a black box screening home and a family members place.

In addition to sustainable materials choices, all gasoline fixtures ended up replaced with electric powered-only appliances.

To cut down drinking water utilization, the landscaping is drought tolerant “xeriscape.” A plant-totally free rock backyard garden with regionally sourced boulders replaced the grass lawn, and drought-tolerant plants like aloes, euphorbia and ocotillo are fed by a weather-mindful HydroWise drip irrigation technique.

Led by Chris and Dominic Leong, the studio lately concluded the Hollywood campus for the LGBT+ Centre with Killefer Flammang Architects (KFA) and a long lasting store for online vogue brand Everlane in Soho in Manhattan.

The pictures is by Naho Kubota and Angela Hau.

Venture credits:

Structure architect: Leong Leong
Govt architect: Leong Architects Inc.
Lighting structure: Leong Leong
Interior style and design: Leong Leong
Contractor: Uhles Construction
Civil engineering: Delane Engineering
Framework: Workpoint
Landscape/hardscape/pool structure: Leong Leong in collaboration with Johnston Vidal Initiatives
Landscape/hardscape contractor: Johnston Vidal Jobs
Pool and h2o options contractor: Johnston Vidal Jobs
Theater contractor: Fantastic Theaters
Kitchen cabinetry: bulthaup
Photo voltaic/battery: Tesla Electricity

The submit Leong Leong transforms 1970s Los Angeles ranch home into “suburban sanctuary” appeared initial on Dezeen.